Franco ja no és alcalde honorari i perpetu de Llorenç del Penedès i s’estudiarà la retirada de la placa franquista “Calle del Capitán Cortés”

Placa franquista

En el Ple Ordinari celebrat el passat dilluns 27 de juny a l’Ajuntament de Llorenç es va aprovar per unanimitat (CDC, DL, PSC i ERC) la proposta de revocació del nomenament com a alcalde honorari i perpetu de Llorenç del Penedès a Francisco Franco, Jefe de Estado i Caudillo de España.

Fa un mes va sortir la notícia que l’exdictador espanyol encara seguia sent alcalde honorari i perpetu de tots els municipis de la província de Tarragona. L’Ajuntament va consultar l’arxiu municipal per constatar si Llorenç també havia realitzat aquest nomenament i es va trobar una acta que ho corroborava.

Sorprèn que després de més de 30 anys de la mort de Franco i de 25 de l’arribada de la suposada democràcia ningú se n’hagués adonat, però destaquem positivament que tots els partits del consistori votéssim a favor d’aquesta proposta.

En el mateix punt del ple, Decideix Llorenç vam evidenciar que el Carrer de l’Abat Escarré encara conserva la placa franquista amb el nom de “Calle del Capitán Cortés”. Pel que hem pogut esbrinar, la placa fa referència a Santiago Cortés González, capità de la Guàrdia Civil, membre de l’aparell de l’Estat franquista i conegut per la resistència a l’assetjament del Santuari de Santa María de la Cabeza de Jaén, on va provocar la mort dels seus homes, dones i nens, al negar-se a entregar les armes.

L’equip de govern de CDC va recollir la proposta i estudiarà la retirada de la placa.

Us agrairíem que qualsevol persona que conegui l’existència d’algun símbol franquista a Llorenç del Penedès ens ho comuniqui a qualsevol regidor de l’Ajuntament.

Entre totes esborrarem el feixisme de les places i carrers!

Feixisme, mai més enlloc i contra ningú!

ANTIFEIXISTA

3 pensaments sobre “Franco ja no és alcalde honorari i perpetu de Llorenç del Penedès i s’estudiarà la retirada de la placa franquista “Calle del Capitán Cortés”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s