Espais electorals: Per què no vam fer el sopar als Jardinets?

jardinetsDissabte passat, 16 de maig, vam fer l’acte central de campanya de Decideix Llorenç. El que estrictament era l’acte polític es va desenvolupar dins la Casa de Cultura, però després volíem realitzar un sopar popular als Jardins d’Oriol Martorell.

Quan vam sol·licitar el permís per ocupar aquest espai, l’ajuntament ens el va denegar per entendre que al tractar-se d’un acte de campanya, era competència de la Junta Electoral de Zona (JEZ) autoritzar-lo o no. Vam recórrer la decisió, ja que tal i com estableix la Llei Electoral, i la pròpia JEZ va corroborar, l’acte polític de campanya en sí ja estava autoritzat. El sopar va ser una prolongació del mateix, però per no fer-lo dins la casa de cultura, vam sol·licitar poder ocupar l’espai exterior, els Jardins d’Oriol Martorell. I l’autorització per ocupar aquest espai públic és potestat exclusiva de l’ajuntament.

Per a prendre aquesta decisió, l’ajuntament va convocar a un representant de cada candidatura per arribar a un acord i no fer distincions. El resultat, tres a un, i la decisió oficial va establir que per no menystenir cap candidatura no se’ns autoritzava a fer el sopar al carrer. Per sort, tot té solució, i finalment Can Kildu ens va cedir l’espai de la seva terrassa.

Evidentment, estem totalment a favor de seure amb la resta de candidatures i poder arribar a un consens, però no en aquestes circumstàncies. No volem menystenir cap partit, al contrari.

Per això volem fer una reflexió paral·lela: quan a l’inici de la campanya es va dividir l’espai electoral per penjar propaganda, se’ns va assignar un 1%, el corresponent a dos fanals de la Rambla i 3 dm2 de cada cartellera del poble. És cert que aquesta decisió no vulnera la Llei Electoral,  però ens hagués agradat poder seure amb totes les candidatures i repartir aquest espai de forma més justa.

Deixa un comentari