PDeCAT de Llorenç impedeix tirar endavant la proposta de DL per anomenar ‘Plaça 1 d’Octubre’ a l’espai on es va realitzar la defensa del col·legi electoral el dia del referèndum

18. Moció Plaça 1 d'Octubre

En el passat ple ordinari d‘ahir dijous 25 de gener a ¼ de 9 del vespre DL vam presentar una moció que proposava canviar de nom l’espai que queda entre l’antiga Casa de Cultura i la zona arbrada dels Jardins Oriol Martorell per anomenar-lo ‘Plaça 1 d’octubre’.

La proposició pretenia oferir un homenatge a totes aquelles persones que van defensar el dret a vot i el lliure accés al col·legi electoral. A tots se’ns quedarà gravat a la retina les imatges de les càrregues policials arreu del país, i com la població, sempre de forma pacífica, es va mantenir ferma al mateix lloc. A Llorenç, que vam tenir la sort de no rebre la visita dels violents, més de 300 persones es van concentrar a la Casa de Cultura per protegir el dret fonamental de poder votar.

La moció va rebre els vots positius de DL (3) i ERC (1), l’abstenció del PSC (1) i els vots negatius del PDeCAT (5) (una regidora va disculpar la seva absència per motius de salut), i per tant va ser rebutjada pel plenari llorencenc.

Per tots és sabuda la tendència de vot del PDeCAT a l’hora de valorar les propostes que els arriben de DL, però enteníem que aquesta vegada, i degut a la rellevància de la moció, podien haver deixar de banda aquesta postura i votar-hi a favor.

Ens dol i preocupa que vulguin restar importància a la jornada històrica de l’1 d’octubre, i sumat a la decisió de no voler respondre’ns a la carta oberta a l’alcalde per demanar més diàleg i informació, això acabi provocant un distanciament encara més difícil de llimar.

Transcripció pràcticament literal dels arguments donats per cada partit en el ple:

PDeCAT (alcalde) anuncia que el proper punt de l’ordre és la moció presentada per DL per demanar la denominació de ‘Plaça 1 d’octubre’ a la plaça entre els Jardins d’Oriol Martorell i l’antiga Casa de Cultura. Pregunta si algú vol fer algun comentari al respecte.

ERC (Pep Figueras) explica que l’hi ha costat saber quin és l’espai proposat. Entén que la plaça es diu Jardins Oriol Martorell i no entén perquè es proposa aquest canvi de nom, tot i que li sembla correcte que es busqui un espai.

PSC (Juan Callejón) respon que dona per fet que la ubicació és on es troba el magatzem, on hi ha una placeta encimentada.

DL (Eugènia Guasch) aclareix que els Jardins Oriol Martorell abasta una zona àmplia i hi ha una placa a la paret de la Casa de Cultura. Es proposa reduir aquesta zona perquè la plaça enrajolada que queda entre la Casa de Cultura i la tarima-escenari, es passi a anomenar ‘Plaça1 d’octubre’.

PDeCAT (Ignasi Saura) comenta que s’ha mirat els vídeos que ha penjat DL (a les xarxes socials) i que es preocupa per les inquietuds d’aquest partit. Diu que li ha encantat el vídeo on sortia la Irene (parlant de la moció sobre el cens d’edificis buits) amb el rerefons d’un edifici abandonat. En canvi, el vídeo on sortia l’Eugènia (parlant de la proposta de la Plaça 1 d’octubre) s’hauria d’haver posat la plaça en qüestió al darrere. Afegeix que això també és important i que també hi ajuda.

PDeCAT (alcalde) diu que el seu grup creu que el què ara toca és formar govern i recuperar les institucions (Generalitat de Catalunya). Explica que quan sigui l’hora de posar noms a places o propostes similars, ja ho trobaran bé. Comenta que posar ‘Plaça 1 d’octubre’ a un racó dels Jardins Oriol Martorell, tot i que és lloable per la festa que es va fer aquell dia, “no toca i ara s’ha d’anar pel que toca”. Conclou dient que no ho acaben de veure clar.

ERC (Pep Figueras) expressa que el seu vot serà afirmatiu, matisa, però, que li agradaria poder trobar un espai molt més gran i amb més incidència a la població.

DL (Eugènia Guasch) concreta que precisament la defensa del col·legi electoral es va fer en aquell espai.

ERC (Pep Figueras) afegeix que a l’espai proposat no hi ha cap direcció ni un lloc per enviar una carta. Diu que moltes persones ni se n’adonaran de quin és l’espai triat. Tot i així, conclou dient que no es pot votar en contra de la proposta pel que va representar l’1 d’octubre.

DL (Eugènia Guasch) aclareix que l’espai en qüestió no creuen que hagi de ser un raconet, ja que representarà un dia molt important. Expliquen que a Llorenç, més de 300 persones van passar tot el dia i part de la nit per defensar les urnes i posar aquest nom a la plaça és fer un homenatge a aquesta gent, el mínim que es pot fer al respecte. Afegeixen que al no haver-hi veïns, facilita els tràmits urbanístics pertinents per fer el canvi de nom.

PDeCAT (alcalde) procedeix a les votacions.

Un pensament sobre “PDeCAT de Llorenç impedeix tirar endavant la proposta de DL per anomenar ‘Plaça 1 d’Octubre’ a l’espai on es va realitzar la defensa del col·legi electoral el dia del referèndum

  1. No sé fins a quin punt las meva opinió pugui molestar algú crec, sóc lliure per poder dir el qué penso, a diferència dels polítics tant al Parlament, com els plens municipals a tot arreu , aleshores si que podríem dir qué estem en una democràcia consolidada ; però de moment als plens municipals un regidor ha de votar contra el seu pensament, com el ple on és proposava la ubicació de la plaça del 1 de Octubre,es símptoma que el que més importa és la cadira.,que malauradament es lo que impedeix el creixement del nostre pais, perquè només és valides les propostes del cap principal o sigui el senyor alcalde, sense opció a ser debatuda,dintre el mateix colectiu és a dir llorencens i és una verdadera llàstima perdre aquestes oportunitats de construir poble.
    Visca Catalunya i la República .

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s