Decideix Llorenç presentem una moció per impulsar un mecanisme de Pressupostos Participatius a l’Ajuntament de Llorenç.

difusió pressupostos participatius

Els Pressupostos Participatius són una forma d’implicació de la ciutadania en la gestió directa del poble poble mitjançant la qual els veïns i veïnes poden participar en l’elaboració del pressupost públic municipal i en la formulació de propostes per prioritzar despeses públiques.

 Els Pressupostos Participatius promouen que la ciutadania no sigui simple observadora indirecta d’esdeveniments i de decisions alienes, i que promouen que el poble esdevingui protagonista actiu d’allò que passa al poble, eixamplant els límits de la democràcia representativa.

 Els Pressupostos Participatius fomenten la reflexió activa i la deliberació política al generar espais de debat transversals, i que ofereixen als veïns i veïnes l’oportunitat d’aprofundir en el coneixement dels problemes col·lectius del poble i d’intervenir per resoldre’ls.

 Per això demanem:

  •  Que l’Equip de Govern que, en base al dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de Llorenç del Penedès, engegui un procés participatiu amb el suport tècnic adient, de manera que al llarg del 2017 es pugui implementar un model de Pressupostos Participatius, ja siguin de base associativa, mixta o individual, i que en aquest procés s’estableixi la quantia de recursos sobre la qual els ciutadans podran decidir de forma que quedi reflectit als pressupostos municipals que haurien d’aprovar-se a finals de 2017.
  • Que una vegada aconseguit l’acord polític es procedeixi a activar una campanya de difusió pública per donar a conèixer a la ciutadania el procés. Aquesta campanya hauria d’aconseguir, amb el desenvolupament de diverses metodologies, constituir un Grup Motor format per representants de totes les formacions polítiques, representants de les entitats i representants de la ciutadania, que impulsarà el procés i serà el responsable de redactar el Reglament del Pressupost Participatiu.
  • Que paral·lelament s’iniciï un procés d’informació dirigit específicament als sectors més actius de la ciutadania, a associacions, a moviments socials i a entitats del poble amb la finalitat d’anar implicant successivament a totes les capes de ciutadania fins a arribar a tots els veïns i veïnes de Llorenç del Penedès .
  • Que s’iniciïn alhora processos formatius amplis i oberts on, a través de jornades i trobades, la ciutadania pugui anar prenent idea del funcionament del Pressupost Participatiu.

Inclusió, consens, implicació, transversalitat, coresponsabilitat, dret a decidir, pedagogia, col·lectivitat, poder popular, transparència, participació, eficiència, redistribució, gestió directa, respecte, bé comú, poble actiu, eficàcia, igualtat, protagonisme, priorització, democràcia directa, apoderament…… Pressupostos Participatius!

Moció Pressupostos Participatius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s