Resposta al comunicat de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès publicat a les xarxes el dia 22 de setembre de 2021

  1. En el comunicat equiparen, sense matisos, els termes “Ajuntament de Llorenç del Penedès” amb “equip de govern”.

Òbviament, la corporació municipal està formada pels partits del govern (Junts x Llorenç i PSC), però també pels de l’oposició (Decideix Llorenç i ERC). Qui de l’Ajuntament signa el comunicat? Tot l’equip de govern? Només Junts x Llorenç? L’alcalde únicament? 

  1. Diuen que “l’Ajuntament simplement va escoltar l’explicació del projecte i els hi vàrem expressar el rebuig del territori”.

Ens preocupa que no s’adonin de la importància d’informar-ne prèviament al conjunt de la ciutadania, perquè aquesta, si així ho desitja, pugui mostrar presencialment el seu rebuig a la MAT. Es tracta d’un mínim de transparència i hauria de ser un pilar bàsic de qualsevol societat democràtica consolidada. No cal anar gaire lluny per comprovar com l’Ajuntament de Sant Jaume va informar degudament al poble de l’existència de la reunió i com aquest va respondre amb una manifestació que va provocar la reculada de Forestalia.

  1. Destaquen, en positiu, haver cridat a la població a presentar al·legacions particulars dos dies abans de que en finalitzés el període de recollida.

Ens quedem perplexes davant d’aquesta afirmació. Es va anunciar sense pràcticament marge de maniobra i ni tan sols es va explicar els passos a seguir per poder-les tramitar. Plataformes ciutadanes, i altres ajuntaments, n’informaven molts dies abans oferint còpies de les al·legacions redactades per Domenys Dempeus i detallant pas a pas com es podien presentar presencialment o digitalment. Fins i tot els ajuntaments de Sant Jaume i La Bisbal van organitzar actes oberts donant a conèixer el projecte i convidant experts del Geven i SOS Penedès per detallar-ne la magnitud.

  1. Es mostren satisfets d’haver convocat l’oposició a una reunió per explicar la trobada mantinguda amb Forestalia tres dies després de que succeís.

La Llei 19/2014 marca com a principi ètic que els càrrecs electes mostrin de forma transparent les activitats oficials, els actes i les decisions relacionades amb la gestió dels assumptes públics que tenen encomanats, així com de la seva agenda oficial. Les agendes dels regidors amb responsabilitat de govern haurien de ser públiques a través del web municipal amb l’antelació necessària per facilitar-ne el coneixement i les tasques de treball. No succeeix així a l’Ajuntament de Llorenç. A DL no ens acostuma a arribar la informació de mans de l’equip de govern, sinó que la majoria de vegades hi topem de forma casual a través de les xarxes socials del consistori o del boca-orella del poble. Totalment inacceptable.

  1. Ens acusen “d’inexactitud i falta de concreció, deliberada o no” perquè diuen que la nostra publicació “posa en dubte el posicionament de l’equip de govern en contra de la MAT” i afegeixen que “demanen una rectificació pública de DL”.

DL mai ha insinuat el posicionament favorable de l’equip de govern respecte a la MAT, sinó tot el contrari. El 20 d’agost fèiem pública l’existència del projecte de la línia elèctrica, molt abans de que l’equip de govern n’informés, i allà ja detallàvem que “L’Ajuntament de Llorenç se suma a les al·legacions que preparen els consells comarcals afectats i la Generalitat”. Demanem que especifiquin quan i a on realitzem tal acusació o que es retractin d’aquestes acusacions.

  1. Respecte a la publicació de DL lamenten que “aquestes maneres de fer” només serveixen per “atiar especulacions i distorsionen la realitat”.

La passada legislatura DL es va fer un fart de presentar propostes constructives per al poble i oferir-se per entrar a treballar en projectes de l’equip de govern. Pràcticament la totalitat van ser rebutjades sense gaires explicacions, i es va tancar la porta a poder participar de qualsevol taula de presa de decisions. Aquesta legislatura, no satisfets amb el menysteniment constant a l’oposició, també mostren un enèrgic rebuig a que DL informi de l’activitat municipal davant de la inactivitat d’aquests. Un pas més cap a la marginació de tot el qui no comparteixi els seus postulats.

  1. Finalment mencionen que “l’Ajuntament ha fet i està fent tot el possible perquè aquest projecte no tiri endavant”.

Des de DL ho considerem del tot insuficient i constatem la deriva autocomplaent i passiva del govern. Comprovem, amb anhel, com altres pobles de la comarca estan tirant endavant noves i engrescadores iniciatives. Estimem Llorenç i ens dol veure com una part important de la població no hi tenim cabuda i ens preocupa l’estancament polític dels darrers anys.

Assemblea de Decideix Llorenç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s