L’Ajuntament i Forestalia es reuneixen a Llorenç per parlar de la MAT sense fer‐ho públic a la ciutadania

La trobada, que va comptar amb la presència dels exconsellers Felip Puig i Josep Grau com a representants de Forestalia, pretenia servir perquè aquests traslladessin els falsos avantatges econòmics que suposaria el pas de la MAT pel nostre territori

Des de Decideix Llorenç hem sabut, a través d’una trobada mantinguda amb l’alcalde i representants de l’oposició, que l’equip de govern de Llorenç es va reunir a principis de setembre amb Forestalia dins d’un absolut silenci. Recordem que aquesta empresa privada és la responsable de presentar el projecte de la MAT (Línia de molta alta tensió) que pretén creuar les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès, per dur energia de l’Aragó a Barcelona. Aquesta, amb un recorregut total de 181km i 67 torres de fins a 70m d’alçada, creuaria paratges naturals, conreus i passaria molt a prop de zones residencials. Un despropòsit que perverteix l’objectiu de la transició energètica aplanant el camí a que l’oligopoli energètic es segueixi enriquint a costa de tots.

A la trobada, i de la banda de Forestalia, hi van assistir Josep Grau i Seris, exconseller d’Agricultura i Pesca i Felip Puig i Godes, exconseller d’Interior (d’Empresa i de Política territorial en altres governs). Els dos, militants de Convergència Democràtica de Catalunya, tiren de portes giratòries dins de les grans empreses aprofitant el seu bagatge dins de les institucions catalanes i ara remant a favor de la MAT. Fent un a mica de memòria, i entre d’altres despropòsits, quan Grau era conseller d’Agricultura va adjudicar la concessió de l’obra del canal Segarra Garrigues a l’empresa d’Aigües del Segarra‐Garrigues (AGS), de la qual després en va passar a ser president. I no podem oblidar la repressió i l’extrema violència policial exercida pel cos de Mossos d’Esquadra quan Puig n’era el principal cap. Posem nom i cognoms als responsables de vendre les suposades excel∙lències del pas de la MAT per les nostres terres i assenyalem la seva connivència amb el lucre de grans empreses en detriment dels habitants del Baix Penedès i de la resta de comarques afectades.

Denunciem que, un cop més, l’ajuntament es mantingui en l’absoluta opacitat en temes de vital importància que afecten al conjunt de la ciutadania i, que en cap moment s’ha informat a la ciutadania de l’existència d’aquesta trobada, i a l’oposició només ens n’han informat quan ja estava fet, seguint el patró habitual. Tot, després de ser dels pocs consistoris que han esperat al dia abans de la finalització del període de presentació d’al∙legacions per avisar al poble a través de les seves xarxes socials.DL, que ens vam fer ressò de l’existència del projecte de la MAT tant bon punt en vam ser coneixedors, hem treballat colze a colze amb plataformes de rebuig a la MAT del Baix Penedès, hem entregat un paquet d’al∙legacions pròpies conjuntament amb la CUP Baix Penedès ja presentades en roda de premsa i hem engrescat a la població a presentar les al∙legacions proposades per Domenys Dempeus. Actualment seguim treballant valorant noves possibles accions per aturar el pas de la MAT i per una transició energètica real, local i participada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s