AL·LEGACIONS CONTRA LA MAT

Membres de l’assemblea de Decideix Llorenç vam assistir ahir dia 2 de setembre a la convocatòria de l’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys per parlar del projecte de d’instal·lació de la MAT (Línia de Molt Alta Tensió). L’administració sant jaumenca ha sigut l’única del Baix Penedès a organitzar una reunió informativa sobre aquest macro projecte i des de DL hem cregut imprescindible assistir-hi.  Membres de l’equip de govern, acompanyats de representants de la plataforma SOS Penedès, van explicar l’abast d’aquest terrible projecte energètic i van mostrar el seu total rebuig al respecte. També van explicar les diferents formes que la ciutadania, a títol personal o associatiu, podrien presentar al·legacions en contra del projecte. Vam poder constatar la presència de l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès però no hi vam veure a cap membre de l’equip de govern de Llorenç. Trobem a faltar, un cop mes, la mobilització de representants del nostre consistori més enllà d’una petita publicació a les xarxes. Degut a aquesta inoperància, des DL hem pres la iniciativa d’informar i facilitar les tasques als llorencencs i llorencenques.

Prèviament, el dia 20 d’agost DL vam fer una publicació al nostre bloc i xarxes socials explicant la possible construcció d’aquesta MAT i mostrant el nostre total rebuig (veure enllaç). El dia 21 d’agost ens vam reunir amb representants de la nova plataforma Domenys Dempeus. Aquesta, formada per veïns i veïnes dels diferents nuclis de Sant Jaume, es volia constituir per treballar en defensa del territori. Des de llavors hem seguit en contacte treballant per mirar d’agilitzar la presentació de les al·legacions en contra de la MAT.

DL, conjuntament amb el Geven, hem redactat un paquet propi d’al·legacions que presentarem com a CUP Baix Penedès els propers dies. En elles exposem el gran impacte que suposaria per la nostra comarca el pas d’aquesta enorme infraestructura. Un territori malmès durant anys per on ja hi transcorren grans i agressives infraestructures. També hem finançat la compra de dues pancartes amb el missatge “LLORENÇ DIU NO A LA MAT” (disseny gentilesa de Domenys Dempeus) i que properament penjarem pels carrers de Llorenç.

De cara a la ciutadania llorencenca, i per no trepitjar la feina feta per Domenys Dempeus, recomanem utilitzar les seves al·legacions (format doc, format pdf). Tenim de marge de temps màxim fins el proper dimarts  7 de setembre per ser presentades. Aquest cap de setmana repartirem aquestes al·legacions en paper al cafè de La Cumprativa, del Centre i a Ca l’Estudiant.

Com es poden presentar les al·legacions com a ciutadania?

1/ Opció presencial indirecta a través de l’Ajuntament.

Què cal portar a l’Ajuntament?

Al taulell demanar que ho tramitin directament ells a la Subdelegació del Govern de Tarragona.

En cas d’obtenir una negativa administrativa per tramitar les al·legacions, l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys s’ha compromès a fer-ho.

2/ Opció telemàtica directa al Ministerio de Política Territorial i Función Pública.

Per utilitzar aquesta opció és imprescindible disposar de certificat digital, cl@ve PIN o cl@ve permanent. I es tramita a través d’aquest enllaç:

https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do

Des de DL recomanem que si es vol utilitzar aquesta complexa opció, es consulti el “Manual per presentar al·legacions” que ha elaborat l’ajuntament de Sant Jaume i que el podeu trobar en el seu web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s