Comunicat de Decideix Llorenç sobre la tala de la pineda de l’Avinguda de l’Estrella

Decideix Llorenç s’oposa a la decisió de l’equip de govern d’eliminar la pineda i demana mesures alternatives.

La setmana passada, l’equip de govern va informar a la ciutadania que han pres la decisió d’eliminar la pineda que hi ha entre la rotonda de la carretera de la Bisbal i la masia de l’Estrella. Es tracta d’una pineda de pi blanc d’aproximadament cent exemplars de més de cinquanta anys. L’equip de govern justifica la decisió pel risc de caiguda dels arbres pel vent, per problemes causats per les arrels en la via pública, per la proliferació de nius d’erugues, per la pinassa que afecta les teulades dels veïns i la resina que embruta el mobiliari urbà.

Des de Decideix Llorenç pensem que en el moment d’emergència climàtica que ens trobem qualsevol gestió de l’espai públic s’ha de fer intentant minimitzar els efectes d’aquest canvi climàtic, potenciant, ara més que mai, les zones verdes que actuen de pulmó de les poblacions. L’existència d’un petit bosc és la garantia de fixació de nivells elevats de carboni de l’atmosfera i, per tant, de la reducció de les emissions de CO2 i l’augment de l’oxigen en l’aire que respirem; que es minimitzi l’efecte de l’increment de la temperatura global; que hi hagi un espai d’ombra on la ciutadania pugui gaudir en èpoques de forta calor, i de crear un refugi de la biodiversitat natural que ajuda a l’equilibri ambiental de les espècies i a reduir l’impacte del canvi climàtic que estem patint. Els pins estan molt ben adaptats al nostre clima i a climes més extrems que arribaran; i si es talen de cop tots els pins, tardaríem molts anys a recuperar tots aquests beneficis. 

Per aquests motius, i sabent que els problemes que s’exposen en la circular de l’equip de govern s’han de resoldre, ens hem assessorat amb biòlegs, ambientòlegs i el grup ecologista GEVEN, i hem enviat una comunicació a l’equip de govern, en la que sol·licitem l’aturada immediata del projecte d’eliminació de la pineda, amb la intenció de buscar una alternativa menys agressiva amb el paisatge i el medi natural, i el benestar de la ciutadania de Llorenç. També els hem proposat la creació d’una taula de treball per valorar les possibilitats de modificació d’aquest espai natural, formada per representants de tots els grups polítics del consistori i tècnics especialistes en planificació i gestió ambiental. Estem segures que hi ha una alternativa que no modifiqui el paisatge ni l’ecosistema d’una forma tan radical, i l’hem de poder consensuar entre totes. 

Estigueu atents a les xarxes, que properament anunciarem un acte per poder debatre aquest tema i buscar alternatives juntes!

2 pensaments sobre “Comunicat de Decideix Llorenç sobre la tala de la pineda de l’Avinguda de l’Estrella

  1. Jo crec que no és tenen que tallar però també crec que aquest consistori te un tic autoritari i fara la seva

    M'agrada

  2. Les raons del consistori són bones per desertitzar el poble, aplicables a qualsevol arbre urbà. Agraeixo que Decideix Llorenç lluiti per salvar la vida d’uns éssers vius, ela arbres, que ens donen identitat, bellesa i confort.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s