JUNTS X LLORENÇ GOVERNARÀ AMB EL PSC A L’AJUNTAMENT DE LLORENÇ. Fem públiques les converses que hem tingut amb tots els grups polítics

resultats eleccions 19

El passat dia 15 de juny es va celebrar el ple d’investidura a l’Ajuntament de Llorenç. Jordi Marlès va ser escollit alcalde amb els vots de Junts x Llorenç i el PSC, evidenciant l’entesa entre les dues formacions polítiques. En el següent ple de constitució de l’Ajuntament es va formalitzar el pacte, entrant així els dos regidors socialistes a formar part de l’equip de govern.

Abans que això succeís, just després de les eleccions municipals, des de Decideix Llorenç vam contactar amb els tres grups municipals, i ens vam reunir amb els seus representants.

Diapositiva1A la Taula rodona que es va celebrar a la Cumprativa abans de les eleccions, vam dir que ens seria complicat pactar amb el PSC per formar govern. L’aplicació del 155 i la postura envers els presos polítics ens feia complicat poder arribar a cap acord. Tot i així, la relació amb Juan Callejón (regidor socialista aquesta última legislatura) sempre ha estat bona i, veient la possibilitat de sumar per generar una alternativa a l’ajuntament, l’assemblea de DL va creure convenient reunir-nos-hi.

Tot just iniciada la trobada, el mateix Juan Callejón va descartar qualsevol opció de pacte amb el nostre grup i ens va comunicar que l’endemà de les eleccions, el PSC ja s’havia ofert a Junts x Llorenç per governar conjuntament. Recordem que amb el resultat de les eleccions, Junts x Llorenç havia perdut la majoria absoluta i necessitava el suport d’algun altre partit per poder governar.

Tot i la impossibilitat de pacte, vam estar una llarga estona conversant amb el PSC, valorant les propostes del nostre programa, i explicant-ne detalls per poder-les dur a la pràctica. Davant la incomoditat que li havia suposat la manca de diàleg d’aquests últims quatre anys per part del govern, el regidor socialista ens va comunicar que un dels condicionants per materialitzar el pacte amb Junts x Llorenç era precisament obrir debat amb la resta de partits i poder treballar conjuntament alguns projectes.

Diapositiva2La següent trobada va ser amb Josep Figueras, regidor d’ERC. Per sorpresa nostra, el primer que ens va dir va ser que ja havia ofert un pacte a Junts x Llorenç. El motiu d’oferir aquest pacte era evitar que els socialistes entressin al govern. Per part nostra, i recordant el discurs d’ERC a la taula rodona on va denunciar la nul·la capacitat d’entesa amb els convergents, no podíem compartir aquesta postura. Finalment, va especificar que aquest pacte només seria possible amb una clara obertura del govern respecte la resta de grups.

Veient que ERC és el grup amb qui podem tenir una major afinitat ideològica, vam traslladar la voluntat de fer una trobada entre la nostra assemblea i els membres del seu grup. La intenció és generar un espai on treballar propostes de caire social i valorar possibles projectes conjunts.

Posteriorment a aquesta trobada, ERC ens va comunicar que no hi havia hagut entesa amb Junts x Llorenç i, per tant, no entrarien al govern.

Diapositiva3L’última trobada va ser amb l’alcalde Jordi Marlès, de Junts x Llorenç. Va durar poc més de deu minuts i no es va parlar de cap política o proposta. Es va limitar a deixar-nos clar que la voluntat del seu grup és seguir treballant com fins ara, fent algun canvi si és necessari o obrint el debat en alguns punts, però en cap cas introduir canvis substancials. Vam dir-li que sabíem que tant el PSC com ERC havien establert com a requisits per entrar al govern que s’obrís el diàleg a tots els partits i que nosaltres seguíem, com sempre, disposats a participar i col·laborar de les polítiques municipals.

Lamentablement, no ens sorprèn la postura de Junts x Llorenç de no voler canviar res, però esperem que el fet d’haver perdut la majoria absoluta els obligui a escoltar totes les veus del consistori.

Amb el pacte entre PSC i Junts x Llorenç es perpetua un govern continuista i conservador que impossibilita un canvi de model cap a polítiques transformadores i d’esquerres. Veurem quina és la capacitat d’entesa entre aquests dos partits en temes municipals, però sobretot a l’hora de prendre decisions de caràcter nacional i de país. Queda en mans dels actuals regidors de govern obrir-se a escoltar, treballar i respectar la rica diversitat ideològica que conforma el nostre poble. Des de Decideix Llorenç trobaran una mà estesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s