2a sentència de condemna a Montsanto que confirma que l’herbicida Glifosat és causa de càncer

Es tracta del segon veredicte que considera provada la relació entre càncer i ús del glifosat de Monsanto després de que un jurat estatal de Califòrnia condemnés l’any passat a la companyia a pagar 289 milions de dòlars, quantitat reduïda després a 39 milions per danys i altres 39 de càstig exemplar, a un jardiner exposat al producte.

El glifosat és un herbicida utilitzar a la jardineria municipal de Llorenç. A l’any 2015 Decideix Llorenç, conjuntament amb Geven, Som lo que Sembre, i l’Associació Excursionista Montmell vam presentar una moció per fer un manteniment de parcs i jardins municipals sense utilitzar herbicides tòxics com el glifosat. L’equip de govern del PDeCAT (llavors CiU) hi va votar en contra. Al 2016 Decideix Llorenç vam presentar un prec demanant que almenys es complís la normativa sobre tractament fitosanitars acompanyat d’un informe que detallava els riscs de l’ús del glifosat per la salut humana i els efectes sobre el medi i la producció agrària. Finalment, i també al 2016, es va fer una campanya de denúncia al veure cartells d’avís d’aplicació de productes fitosanitaris penjats al davant de l’Escola Les Cometes. El document detallava que els dies d’aplicació serien el dimarts, el dimecres i el dijous de 8 del matí a les 3 de la tarda, en dies i horaris lectius.

Deixem-nos de partidismes i d’aplicar “si la proposta ve de l’oposició s’hi ha de votar en contra”. Hi ha en joc la salut pública de les llorencenques i llorencencs. Si no és per convicció, apliquem almenys el principi de precaució i avancem cap una jardineria ecològica respectuosa amb el medi i amb les persones.

#StopGlifosat #StopMonsanto

Notícia: https://www.eldiario.es/economia/Bayer-Bolsa-judicial-herbicida-Monsanto_0_879812941.html

notícia glifosat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s