Mocions: Falta de respecte i pèrdua de temps

Fa uns dies, a proposta de l’equip de govern, ens vam reunir tots els regidors per parlar de les mocions que presentava Decideix Llorenç pel proper ple (denúncia del caràcter patriarcal de la justícia espanyola, defensa de la llibertat d’expressió i artística, rebuig a la violència i la impunitat policial i  suport als Comitès de Defensa de la República), i perquè els diferents grups municipals poguessin presentar-hi al·legacions.

El PDeCAT va enumerar, moció a moció, quines serien les modificacions que s’haurien de fer perquè el seu grup les pogués aprovar: suprimir alguna paraula no compartida, suavitzar alguna expressió massa contundent pel seu gust o adaptar part del relat. DL va acceptar part dels canvis proposats, adaptant alguna moció als suggeriments plantejats, i d’altres es van mantenir intactes, ja que es considerava que suposava un buidat de contingut, fent perdre la raó de ser de la proposta.

Aprofitant el moment, DL va evidenciar que una trobada com aquesta, on un dels grups accepta modificacions a les seves propostes, només s’havia dut a terme quan aquestes propostes eren de DL. Tot i les repetides demandes de la totalitat de l’oposició, l’equip de govern mai havia generat un espai de debat de les seves polítiques on es pogués cercar el consens o acceptar alguna modificació.

Fetes les modificacions pertinents, i enviades a tots els grups, va arribar el dia del ple municipal i el punt de defensa de les mocions. I per sorpresa de tots els grups de l’oposició –o potser no tant, vista l’experiència d’aquests anys de legislatura– els regidors de l’equip de govern van procedir a abstenir-se a totes les propostes.

Veient que ni tan sols donaven els motius per abstenir-se,  DL va demanar al PDeCAT que argumentés el seu vot. La resposta va ser rasa i curta: “Ens abstindrem a tot per no entrar a valorar-ho”.

Ho considerem una falta respecte absolut al nostre grup i sobretot, a totes aquelles persones representades a les mocions, a qui l’equip de govern del nostre poble no ha volgut mostrar la seva solidaritat. Ens molesta profundament que se’ns faci perdre el temps amb trobades inútils on es prometen coses que finalment no succeeixen.

Perquè disposar de majoria absoluta no hauria de ser una excusa per silenciar i trepitjar als altres grups. Perquè volem un poble solidari, viu i participatiu!

ajuntament nou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s