Aquest diumenge vine a la JORNADA sobre EDUCACIÓ

Cartell JE

JORNADA sobre EDUCACIÓ

Educació i participació d’infants i joves com a eina de cohesió social.

La Jornada sobre Educació que us presentem neix d’una necessitat i d’una convicció. La necessitat és millorar la cohesió social i la convivència al nostre poble i, per extensió, a la nostra comarca. La convicció és que l’educació i la participació són dues eines imprescindibles per aconseguir aquesta millora.
Quan pensem en un poble educador, pensem en l’escola bressol, en l’escola de primària i en l’institut de secundària, però pensem també en tota la xarxa d’entitats i associacions que ofereixen activitats culturals i esportives als infants i joves de Llorenç. Per tant, educació formal i educació en el lleure.

En el primer debat de la jornada analitzarem el model d’institut-escola, les seves potencialitats i les seves mancances, i veurem si és aplicable al nostre context. Per fer-ho ens acompanyaran el Josep Maria Esteve i Givert, formador, assessor i autor de diferents materials en l’àmbit educatiu, mestre i director de l’Institut-Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia; el Jordi Martí i Font, filòleg, escriptor, professor de secundària i membre de “Deixa de ser una illa” de la CGT; i l’Empar Navarro i Gil, professora de secundària.

En la segona ponència parlarem de l’educació en el lleure com a mitjà per aconseguir la inclusió d’infants i joves i la seva participació en la vida social del poble. Potenciar el sentiment de pertinença pot ajudar també a prevenir conductes incíviques. Les ponents d’aquesta xerrada seran la Laia Espina i Castellví, educadora social en l’àmbit d’infància i adolescència i persona molt vinculada al món del lleure des del voluntariat; i la Rosa Espinosa i Marcos, coordinadora de Creixement d’Escoltes Catalans i del programa Lleure educatiu i Acció comunitària a l’ajuntament de Barcelona.

Entre xerrada i xerrada hi haurà un piscolabis amb productes de la terra. I perquè pugueu venir tranquils i participar dels debats sense patir pels vostres menuts, us oferirem un espai de jocs on deixar-los dinamitzat per alguns monitors del poble.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra presència per poder fer un debat més ric. Gràcies per endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s