Els carrers i les places que canvien de nom per reivindicar el referèndum (menys a Llorenç del Penedès)

Article relacionat de la Marta Valls Ribas al Vilaweb

El dia 25 de gener del 2018, d’aquí un més ja farà un any, DL vam presentar una moció que demanava que l’espai que queda entre els Jardins Oriol Martorell i la Casa de Cultura es passés a anomenar “Plaça U d’Octubre”. Pretenia ser un petit homenatge a tots aquells que l’1 d’octubre van defensar el col·legi electoral de Llorenç, permetent el dret a vot (sí, no, blanc, nul o abstenció). Una mostra de suport a la resta de pobles del país que varen patir la violència policial i malgrat tot van resistir. I també pels que vindran, per les generacions futures, perquè sempre quedi en la memòria històrica del nostre poble i del nostre país.

El resultat de les votacions és per tots conegut. La proposta va ser tombada amb els vots negatius de la totalitat de l’equip de govern del PDeCAT. Insuficients van ser els vots favorables de DL i ERC, i fins i tot l’abstenció del PSC! Van al·legar que no era el moment perquè “ara toca formar govern i recuperar les institucions” i que “això no toca i ara s’ha d’anar pel que toca”, al més pur estil pujolista. Què passa a Llorenç? Hi ha por o mandra a commemorar el dret a decidir de l’1O? O és que qualsevol decisió que es pren ve condicionada per “a l’oposició ni aigua”, sense cap mania alhora de votar (com hem pogut veure en incomptables ocasions)?

Cal urgentment un ajuntament més dialogant i receptiu a noves propostes. Cal evolucionar amb noves polítiques que posin al centre a les persones. Cal aire fresc i un canvi a l’ajuntament de Llorenç!

Placa Plaça U Octubre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s