No s’accepta la proposta de DL d’instar a la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social

20. Moció Aprovar Lleis Suspeses TC

La moció presentada per DL en el passat ple ordinari del dia 25 de gener, proposava instar i recolzar la Generalitat per tornar a aprovar totes les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, fet que suposaria un gran pas republicà i a través de polítiques que començarien a afrontar la gran problemàtica de l’emergència social.

Per tercera vegada al ple, la proposta de DL va tornar a ser rebutjada amb els vots contraris dels 5 regidors del PDeCAT (per l’absència de la Maria Ferrer). La resta de regidors, 3 de DL, 1 d’ERC i 1 del PSC, hi van votar a favor, provocant un empat en el resultat. En aquests casos el vot de l’alcalde desequilibra la balança al seu favor.

Arguments que va donar cada grup municipal:

PDeCAT (alcalde) llegeix el títol de la moció i pregunta si algú vol fer algun comentari o observació.

ERC (Josep Figueras) evidencia que la moció s’ha avançat una mica, ja que no es disposa de govern (català) i potser no se’n tindrà.

DL (Irene Sardà) explica que la moció proposa instar la Generalitat a actuar, però el tema que tracta, el de l’emergència social, afecta directament a la ciutadania i l’administració més propera és l’Ajuntament. Es proposa recolzar la Generalitat des del municipalisme per tenir més força alhora de tornar a aprovar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, no reconeixent-ne la seva legitimitat.

PDeCAT (alcalde) diu que la CUP “va una mica com un pollastre sense cap”, perquè demanen coses quan no toca. Afegeix que per aquesta simple raó, que es pot entendre o no, hi votaran en contra.

ERC (Josep Figueras) menciona que a la moció hi falta la paraula desobediència’, perquè sense desobediència no s’anirà enlloc.

PDeCAT (alcalde) procedeix a que es pugui votar la moció.

2 pensaments sobre “No s’accepta la proposta de DL d’instar a la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social

  1. Fins cuan hem d’aguantar ? Ser prudents i coratjosos no esta pas renyit. Endavant amb força i coratge.
    Gràcies.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s