DL presentem una moció per instar a la Generalitat a aprovar de nou les lleis suspeses o anul·lades pel TC

giphy

En el proper Ple Ordinari DL presentarem una moció que proposa instar a la Generalitat de Catalunya a aprovar de nou les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional, per fer front a la situació d’emergència social.

En la darrera legislatura el Parlament de Catalunya ha aprovat un conjunt de noves lleis per tal d’intentar fer front a la situació d’emergència social, amb els instruments que permet el règim autonòmic vigent. La gran majoria d’aquestes lleis, 46 exactament, com el Decret-llei d’impostos als bancs, el Decret-llei contra la pobresa energètica o la Llei d’emergència habitacional (o contra els desnonaments), han estat suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional.

Tots els indicadors socioeconòmics oficials demostren l’augment de la desigualtat social; l’alt risc d’exclusió social, que ja no sols afecta a les persones aturades; les majors dificultats d’accés a l’habitatge, així com de poder-lo mantenir; l’augment de les desigualtats en l’accés al sistema sanitari públic i al sistema educatiu

És evident, doncs, la necessitat urgent que les institucions catalanes posin fil a l’agulla per començar a desenvolupar i fer efectives lleis i reglaments, començant per les suspeses pel Tribunal Constitucional, per tal de potenciar i materialitzar polítiques públiques que mitiguin els estralls socials que està produint la crisi econòmica que patim des de 2008. Calen solucions d’emergència mentre no s’implementi un procés constituent que ens permeti avançar cap a una República que ens doti de majors recursos i sobirania per poder desenvolupar una arquitectura institucional, una legislació i unes polítiques públiques basades en una major redistribució de la riquesa.

Per això demanem:

  • Instar de forma urgent al nou Parlament de Catalunya a aprovar de nou totes aquelles lleis, suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional en l’anterior legislatura, per tal de fer front a la situació d’emergència social.
  • Instar al nou Govern de la Generalitat a disposar dels recursos oportuns per tal de fer efectives aquestes lleis aprovades, amb el màxim de brevetat possible un cop hagin estat aprovades de nou al Parlament.
  • Fer arribar aquests acords al Parlament de Catalunya, al nou Govern de la Generalitat, així com a tots els grups parlamentaris de la cambra legislativa autonòmica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s