S’aprova la moció per aturar la suspensió de la autonomia de Catalunya (Art. 155)

16. Moció aturar suspensió autonomia CAT

En el passat ple extraordinari, celebrat el dimarts 24 d’octubre a les 9 del vespre, es va presentar a votació una moció conjunta, de DL, ERC i PDeCAT, per exigir que s’aturi la suspensió de l’autonomia de Catalunya (Art. 155).

PDeCAT i PSC proposen retallar el contingut del punt 1

 • Abans de començar la votació, el PDeCAT proposa consensuar entre tots l’escurçament del punt 1 d’acord. S’explica que a Calafell ho van fer i que d’aquesta manera més regidors hi votarien a favor. Sinó s’hi està d’acord es votarà per punts tal i com està.
 • Proposta de la retallada:

Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

 • DL i ERC no acceptem la modificació dient que amb el contingut de la moció és evident que el mandat del que fa referència és el que surt de la votació de l’1 d’octubre i no entenem el motiu de la proposta.
 • Es proposa que la moció es mantingui igual i que es voti per punts.
 • Ho accepten tots els grups.

Argumentari dels regidors del PDeCAT que no comparteixen el redactat del punt 1

Un del regidors, que no està d’acord amb el punt d’acord número 1 de la moció, argumenta que el redactat del punt està intentant condicionar la resposta del Govern de la Generalitat. Creu que el Govern està prou capacitat per prendre la decisió que sigui convenient en funció dels interessos de la ciutadania i de la informació de la que disposa. Únicament es dona el vot de suport a la Generalitat en que prenguin la decisió que creguin més convenient, sense condicionar-la en un sentit o en un altre.

S’aprova la moció amb disparitat de vots

La proposta queda aprovada amb disparitat de vots:

 • DL i ERC hi votem totalment a favor.
 • PDeCAT, en el punt 1 dels acords 3 regidors hi van votar a favor i 3 s’hi van abstenir. En els punts 2, 3 i 4, 5 regidors hi van votar positivament i una regidora va seguir abstenint-se.
 • PSC vota en contra del punt 1 i a favor de tots els altres.

Comentari d’ERC

Exposa no l’hi agrada que ens trobem ens situacions com la que acaba de passar. Defensa que si abans haguéssim pogut parlar del tema potser hauríem arribat a un consens.

Argumentari de DL respecte la moció

L’aplicació del 155 és la major agressió als drets civils, individuals i col·lectius del poble català des de la dictadura franquista. L’Estat espanyol continua el seu setge a la democràcia i a l’autodeterminació, el seu constant atac als drets civils i polítics de la població.

Ja hem vist que no hi ha cap possibilitat de pacte ni de diàleg amb un estat que amenaça, reprimeix, utilitza la violència i coarta els drets bàsics fonamentals.

Cal aplicar els resultats obtinguts en el referèndum vinculant del passat 1O, proclamar la República i iniciar el procés constituent i l’entrada en vigor de la Llei de transitorietat.

La intervenció de les diferents conselleries, del Parlament català escollit democràticament i dels mitjans de comunicació públics no té cabuda en la nova República catalana i ens remet a temps passats.

Davant d’aquest atac a la sobirania i a les llibertats del poble català la nostra resposta serà continuar dempeus i afrontar col·lectivament els temps que venen.

Cridem a la desobediència civil pacífica, al respecte a la vida, la pau i la solidaritat.

Cridem a la població a autoorganitzar-se, a resistir i continuar amb la lluita no violenta.

Catalunya podrà estar intervinguda però mai serà vençuda.

Un pensament sobre “S’aprova la moció per aturar la suspensió de la autonomia de Catalunya (Art. 155)

 1. Voldria no ser pesat i fer una reflexió sobre els ples del nostre Ajuntament. La gran majoria de la gent no s`ha assabenta del que pasa als plens o no vol assabentar-se i sembla que estigues pregant al bell mig del desert,aixó ho em viscut en el tema de la regidora Picó,el tema sembla qué no produeix ni fred ni calor cuan hauria de ser un tema rellevant en els afers del poble.Per això ùs demanó que sempre des del vostre punt de vista digueu la vostra en els temes rellevants del nostre poble com representants de una part del poble. Una responsabilitat que indirectament us fa responsables ja que teniu a les vostres mans la possibilitat de solucionar-ho. Més cuan els responsables del problema en canvi fan cas omis. Perqué com deia Nelson Mandela ” El saber i l`imformació és l`arma més potent per canviar el món “. Graciés per la vostra feina i paciencia.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s