S’aprova la moció per exigir la llibertat immediata dels presos polítics amb la única abstenció d’una regidora del PDeCAT

17. Moció llibertat presos polítics

En el passat ple extraordinari, celebrat el dimarts 24 d’octubre a les 9 del vespre, es va presentar a votació una moció conjunta, amb tots els partits del consistori, per exigir la llibertat dels presos polítics, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Aquesta va ser aprovada amb els vots favorables de tots els regidors de l’Ajuntament menys l’abstenció de la regidora del PDeCAT, Susanna Picó.

Argumentari de DL respecte la moció:

Amb perplexitat i ràbia hem assistit a l’empresonament dels companys de lluita Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, acusats del delicte de sedició. Aquesta decisió, presa per la magistrada Carmen Lamela, l’entenem com a reaccionaria i molt lluny de la justícia democràtica. Abans, però, van haver de passar per l’Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal d’Ordre Públic franquista. Recordem, que també hi han hagut de desfilar els anarquistes de l’operació Pandora, la gent d’Aturem el Parlament o els antimonàrquics que cremaven fotos del rei. L’Audiència Nacional es tracta d’un tribunal especial, amb jutges especials i fiscals especials, que actua sempre des de l’òptica del govern central espanyol. Segons el codi penal del 1995, el delicte de sedició és competència del jutjat de Barcelona. El delicte de rebel·lió i el de sedició van ser les acusacions amb què es van servir els consells de guerra franquistes que van portar milers de republicans a la mort. La resolució de la jutgessa Lamela es basa en la finalitat política dels investigats, és a dir, allò que els envia a presó és que executen el full de ruta independentista, independentment de si van o no atacar l’ordre públic.

Entenem, doncs, la declaració d’independència de Catalunya com un pas imprescindible i ineludible. Tanmateix, l’estat espanyol no aturarà els seu mecanismes repressius ni la seva capacitat en l’ús de la força. Cal reforçar l’autoorganització i les mobilitzacions ciutadanes de forma permanent.

Contra el règim corcat i feixista del 78 exigim la llibertat dels presos polítics.

I com a afegit, i no per això amb menys importància, volem fer una crítica al que alguns independentistes han anomenat la detenció dels primers presos polítics. Volem recordar que l’estat espanyol, tant en mans del PP o com del PSOE, ha realitzat de forma sistemàtica gran quantitat de detencions per motius polítics, molt abans de les que ara ens ocupen. Com a dada, segons el Moviment d’Objecció de Consciència, més de 1.000 insubmisos van complir penes de presó a Espanya des de 1989, dels 50.000 joves que es van declarar insubmisos. Tots ells, empresonats i condemnats per les seves idees i sense haver exercit la violència. Exigim, també, la llibertat del músic Valtonyc i de les activistes Lola i Marina.

Feixisme mai més, enlloc, contra ningú!

Cap més partit va comentar res de la moció.

Justificació de l’abstenció del vot de la regidora del PDeCAT, Susanna Picó (a petició de DL):

Explica que quan la van anar a buscar per formar part de la candidatura de CiU (actualment PDeCAT) ja els hi va deixar clar que a ella la política no l’hi agrada i que en passa bastant, però si que es comprometia a treballar per temes municipals. Per temes polítics s’abstindrà.

DL contestem que ens sorprèn la diferenciació que fa de temes municipals i temes polítics. Evidentment tot és política. Ens sobta que una regidora del PDeCAT, un partit sobiranista, s’abstingui en totes aquestes mocions.

Un pensament sobre “S’aprova la moció per exigir la llibertat immediata dels presos polítics amb la única abstenció d’una regidora del PDeCAT

  1. Desde aqui vull expressar el meu agraïmet i reconeixement i total complicitat a totas les persones que dins i fora formen DL per la seva entrega a causes,lluites i somnis col·lectius amb la esperança de construir una societat millor i un Llorenç,millor,demócratic i millor per tothom.Una abraçada sincera i afectuosa .

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s