Dietes i salaris anuals dels regidors de l’Ajuntament de Llorenç

Aquestes últimes setmanes hem rebut vàries consultes sobre els salaris que perceben els membres del consistori, tant de l’equip de govern com de l’oposició. Per no allargar-nos amb explicacions, hem realitzat un quadre resum.

El quadre s’ha fet amb les dades oficials aprovades pel Ple de l’Ajuntament d’1 de febrer de 2016, comparant-les amb el salari mínim interprofessional (SMI) de l’any 2016 (en proporció al que seria una jornada completa).

Volem deixar clar que els regidors de Decideix Llorenç destinen íntegrament les dietes que reben per assistència als plens, així com les assignacions per grup municipal, a l’assemblea de DL. Aquests diners serveixen per finançar El ple al carrer i les despeses derivades de les campanyes i activitats que es vagin realitzant.

Pel que fa a la dedicació, és impossible determinar quantes hores dediquen els regidors de DL a les tasques pròpies de l’ajuntament. Recordem que el funcionament del grup és assembleari, i per tant, tampoc es limita a la feina dels tres regidors. Tot i així, hauríem de comptar l’assistència als plens, possibles reunions amb l’equip de govern, les assemblees setmanals o quinzenals del grup, les hores de preparació dels documents i textos, l’assistència a cursos i formacions, etc.

La dedicació de l’equip de govern és la que es va aprovar en el ple de febrer de 2016. És possible que dediquin més hores del que s’estableix, però ens hem basat en els números oficials. Un dels regidors no té dedicació assignada, ja que cobra en dietes en lloc de salaris, perquè està cobrant una jubilació que és incompatible amb la retribució salarial.

Ja a l’inici de la legislatura, vam plantejar una proposta a l’equip de govern perquè els salaris fossin els equiparables al que cobra un professor de secundària o, el que seria el mateix, un màxim del 2,8% del SMI, que correspon al doble del salari més baix d’un treballador de l’ajuntament. La nostra proposta va ser desestimada.

Salaris EG i Oposició

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s