DL presentem una moció per la retirada de tots els símbols franquistes de Llorenç

Placa franquista

CRONOLOGIA DELS FETS:

Ple Ordinari 27 de juny de 2016, DL demana la retirada de la placa franquista “Calle del Capitán Cortés” encara present a la façana d’una casa del Carrer de l’Abat Escarré. CDC respon que valorarà la proposta.

Ple ordinari 24 de gener de 2017, el PSC pregunta per la retirada de la placa, CDC respon que no s’hi havien compromès i que primer s’hauria de demanar permís al titular de la casa ja que potser aquesta té un valor sentimental, acaben dient que és un tema que no els treu la son. DL expressa la seva sorpresa davant d’aquestes paraules dient que un símbol feixista o franquista no hi pinta res a Llorenç i es torna a insistir en la seva retirada. L’equip de govern respon que aquesta vegada sí que ho consultarà.

Ple ordinari 4 de març de 2017, DL presentarem una moció per la retirada de la placa franquista.

Fa més de 35 anys que es va acabar la darrera dictadura i, amb ella va acabar un dels episodis més negres de la història del nostre país. I tenint en compte que durant el darrer segle el nostre país ha sofert dues dictadures; dues etapes basades en l’opressió i en la imposició feixista, de les quals ja ens hem deslliurat, però encara resten elements que ens ho recorden. Per tot això, creiem que no podem mantenir al nostre poble simbologia que ens recordi aquest passat tan obscur i lamentable de la trista història del nostre país.

Molts dels Ajuntaments de Catalunya han estat pioners en la eradicació de símbols i vestigis del franquisme, Llorenç del Penedès no pot permetre l’existència al municipi de simbologia que exalti o recordi la dictadura i les seves “gestes” contra la democràcia, contra la llibertat, així com l’aniquilació de les institucions legítimes de Catalunya per acabar amb la identitat dels Països Catalans.

Exigim la seva retirada.

Entre totes esborrarem el feixisme de les places i carrers!

Feixisme, mai més enlloc i contra ningú!

3 pensaments sobre “DL presentem una moció per la retirada de tots els símbols franquistes de Llorenç

  1. Si la llei de la memoria històrica diu que es poden treure tots els vestigis franquistes, és treu i ja esta,no entenc el silenci del equip de govern i la seva ironia preguntar al propietari de la casa ( ja que la placa pot tenir un valor sentimental ) .Com sempre el món al reves.
    Com deia Tacito, la llibertat igual que moltes coses té els seus inconvenients i els seus perills,peró com tot,és preferible a la tranquila placidesa del despotisme i la ignorancia .

    M'agrada

Deixa un comentari