DL presentarem una moció per un poble lliure de violències masclistes

stop-volencies-masclistes

En el ple ordinari que es celebrarà demà dimarts 24 de gener de 2017 a 2/4 de 9 del vespre, Decideix Llorenç presentarem i defensarem una moció que proposa una sèrie d’actuacions per avançar cap un poble lliure de violències masclistes.

L’article 2 de la Declaració dels Drets Humans diu que tos els éssers humans som iguals, sense distinció per motius de sexe, de raça, color, idioma, religió, opinió política o de qualsevol altra naturalesa.

Cada any continuen sent assassinades dones pel fet de ser dones: entre el 2010 i el 2015 van ser assassinades 681 dones a l’Estat espanyol dones en crims de violència masclista, fa dos anys (2015) van ser assassinades 42 dones als Països Catalans i 109 dones en tot l’estat, 56 dones de les quals dintre de la relació de parella. Aquest any ja són 34 dones als Països Catalans i 99 a tot l’Estat espanyol.

Les dones assassinades són la part més visible d’una estructuració social patriarcal on la violència masclista continua sent, en gran part, un exercici avalat per les institucions socials. Ja sigui per omissió o per reproducció d’unes dinàmiques patriarcals.

La violència masclista, en les seves diferents expressions, continua sent una realitat en l’àmbit laboral, en l’àmbit de la parella, en l’àmbit polític, en la publicitat, àmbit musical i en molts altres àmbits de la vida quotidiana.

No serà possible assolir la llibertat plena de la societat si no l’assoleixen també les dones.

I pensem que l’educació és la millor manera per prevenir i aturar la violència masclista i l’aposta de futur que pot capgirar el model patriarcal.

Per això demanem l’adopció d’aquets acords:

  • Transversalitat. Impulsar un Pla Local d’Igualtat de Gènere. Aquest haurà d’incloure accions de col·laboració de l’Ajuntament amb els serveis socials i els serveis d’atenció a la dona.
  • Tolerància 0 al masclisme. Expressar públicament el rebuig a les violències masclistes visualitzant els feminicidis mitjançant l’acció simbòlica de col·locar a mig màstil la senyera de la façana de l’Ajuntament i col·locant un panell informatiu a les entrades del municipi on s’expliciti “Llorenç del Penedès no tolera les agressions sexistes”.
  • Un àmbit públic de totes i tots. Establir els mecanismes necessaris per a la detecció i eliminació, als carrers de Llorenç, de publicitat sexista o altres representacions que normalitzin i reprodueixin la violència masclista. Caldrà un reglament municipal que expliciti els elements necessaris. A més, es procurarà incentivar la paritat en els esdeveniments públics.
  • L’educació és l’opció més revolucionària a llarg termini. Implementar formacions específiques a alumnes en totes les etapes educatives, al corresponent professorat i a les entitats d’educació no formal i educació en el lleure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s