DL presentarem una moció per la publicitat de tots els períodes d’exposició pública i d’al·legacions

imatge-difusio-al%c2%b7legacions

En el proper ple ordinari que es celebrarà a principis d’any DL presentarem una moció instant a l’Ajuntament a que utilitzi més canals de comunicació amb la ciutadania per la publicitat tots els períodes d’exposició púbica i d’al·legacions que derivin dels expedients municipals.

La transparència de les institucions públiques i el dret d’accés a la informació pública està regulada en la Llei 19/2014, de 29 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que neix de la necessitat de regular a nivell autonòmic conceptes bàsics com són la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i el govern obert, per poder parlar d’una administració que dóna compliment al principi de legalitat i de qualitat en els seves actuacions.

La legislació vigent contempla que en molts dels projectes o actuacions municipals es prevegin períodes d’exposició pública o de presentació d’al·legacions que permeten als ciutadans o qualsevol persona física o jurídica defensar els seus drets i vetllar pels seus interessos.

Aquests períodes es publiciten únicament a través dels canals que preveu la legislació vigent: els diaris oficials corresponents i el taulell d’anuncis municipal. D’aquesta manera, la majoria de la ciutadania desconeix quan i per què es produeix cada període d’al·legacions o d’exposició pública.

La transparència de les institucions és el pilar fonamental de qualsevol sistema democràtic i no pot veure’s limitada per les pròpies lleis que la promouen. Com a consistori tenim l’obligació de vetllar per facilitar l’accés a la informació als ciutadans, amb tots els mitjans de què disposem.

Per a tot això, demanem que tots els períodes d’exposició pública i d’al·legacions que derivin dels expedients municipals es publiquin al web municipal i/o de transparència, a les xarxes socials de l’ajuntament, i al fulletó informatiu mensual “L’ajuntament informa”, especificant el motiu de l’obertura del període, els terminis, i el lloc (ja sigui un espai físic o bé un lloc web) on pot consultar-se la informació relativa als mateixos.

Moció publicitat al·legacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s