Taula Cultural, opinió de Decideix Llorenç

Des de Decideix Llorenç creiem que la cultura té una paper absolutament rellevant en el creixement d’una societat plural, sàvia, amb coneixement i criteris propis, amb capacitat d’autocrítica i de creixement personal i col·lectiu. Els espais de pensament crític permeten la recuperació de la cultura pròpia i donen valor a la memòria i els elements d’identitat col·lectiva per construir un millor present i futur.

Per tot això hem apostat des del principi per un espai de debat obert a totes les entitats del poble, una Taula d’Entitats formada per totes les associacions, entitats i persones vinculades a la cultura i els moviments socials que formen part del teixit associatiu de Llorenç del Penedès. Llorenç té una vida associativa i cultural molt potent, i aquest fet s’ha de preservar i optimitzar al màxim. Creiem que un òrgan com aquest s’ha d’autogestionar i organitzar, i les seves decisions han de ser vinculants dins el seu camp d’actuació. Aquesta Taula d’Entitats ha de tenir un reglament propi que garanteixi la presa de decisions de forma democràtica, i aquest reglament de funcionament ha de néixer del consens o, si no és possible, d’una majoria representativa de ⅔ parts dels seus membres.

Una Taula d’Entitats permetrà la creació d’un mapa cultural de diagnosi de l’estat actual de les associacions i anàlisi de les necessitats actuals. S’han de poder recuperar els espais públics en desús i optimitzar i fer més eficients les infraestructures existents. Potenciar un oci popular a l’abast de tothom i respectuós amb el veïnat. Crear una xarxa de cooperació i consens de totes les entitats amb la participació del màxim nombre de persones com a eina d’integració i educació. Crear un espai de pertinença per a joves desarrelats, refer vincles entre membres d’una comunitat com és Llorenç i trencar dinàmiques establertes des de fa molts anys que no ajuden a la cohesió social i cultural.

Cal fer un exercici democràtic i anar més enllà. La Taula Cultural creada per l’equip de govern actual es limitava, en el seu inici , a decidir el programa de la festa major i només n’eren partíceps dues entitats i una tercera de forma alterna. Però després d’un parell de reunions inicials les pròpies entitats convocades inicialement han demanat la participació de la resta d’entitats del poble. Celebrem doncs que finalment es decidís fer una nova reunió d’aquesta Taula  afegint més entitats. Entenem també que es modificaran els estatuts presentats i redactats per l’equip de govern per incloure aquests canvis. I desitgem i demanem que aquesta Taula tingui caràcter vinculant perquè si no tornaríem a aquella idea antiga, que ja es va posar en pràctica durant legislatures anteriors i que si bé va crear espais de debat interessants, no va anar més enllà en les seves funcions i va acabar despareixent. Siguem agosarades ! Volem un poble viu i actiu!

quatre-aficionats-llorenc-montserrat-lasso_1394270626_22579301_1233x820

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s