Decideix Llorenç presentem una moció en suport a la ILP d’educació.

imatge ilp educació.png

L’Assemblea Groga, que agrupa pares i mares, alumnat i professorat, ha impulsat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal que el Parlament de Catalunya aprovi una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya, sota els principis de democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no discriminació i qualitat.

Per donar resposta als problemes actuals, aquesta ILP planteja, entre altres coses:

1) Fer efectiu i real el “dret a l’educació” per a tota la ciutadania, sense importar el seu origen social ni el seu nivell econòmic. Per a això es proposa la gratuïtat total des dels 0-3 anys fins a la universitat.

2) Disminució progressiva dels concerts educatius, en considerar que són una manera de posar els diners de tots al servei d’uns quants i que augmenten la segregació educativa.

3) Recuperar la participació de la comunitat educativa en la presa de decisions, que la LEC i la LOMCE han eliminat. Per una autonomia de centres real, sense direccions imposades des de l’administració.

4) Consolidar el català com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu.

5) Un finançament d’acord amb la importància que té l’educació per a la vida de les persones i la societat, amb un percentatge d’inversió pública, igual, com a mínim, a la mitjana europea.

La moció presentada pretén donar suport institucional a aquesta ILP i a la Comissió promotora alhora que s’insta al Govern de la Generalitat a no aplicar la LOMCE i al Parlament a debatre una nova Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que derogui l’actual Llei d’Educació (LEC).

Moció ILP Educació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s