Decideix Llorenç presentem una moció en suport de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

imatge moció ebre

El passat 8 de gener, el Consell de Ministres del Govern d’Espanya va aprovar el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre 2015-2021. Va ser aprovat a corre-cuita per un govern en funcions amb la clara intenció de no perdre el finançament europeu, i té greus perjudicis per al riu Ebre i el seu delta.

Aquest pla “regala” l’aigua del riu Ebre a les Comunitats de Regants, autèntics cacics de l’aigua que podran vendre aquest recurs a altres comunitats de regants del Mediterrani, mentre deixa uns minsos cabals ecològics per als rius catalans, des del Segre a les Nogueres, passant pel tram baix de l’Ebre i fins a la desembocadura.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i posteriorment el Ministeri d’Agricultura, han menyspreat la proposta de cabals ecològics feta des de les Terres de l’Ebre, proposta que compta amb un ampli suport del territori, i l’ha reduït fins a uns cabals irrisoris inferiors a 100 m3/s que ens porten a èpoques passades, com l’antic Plan Hidrológico Nacional d’Aznar i el transvasament de l’Ebre cap a València, Múrcia, Almeria i Barcelona.

Decideix Llorenç presentem una moció perquè l’Ajuntament de Llorenç doni suport públicament a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i als actes que aquesta organitzi. Alhora defensem que el nostre consistori manifesti al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient el seu rebuig al mencionat pla.

Us animem a assistir a la manifestació del diumenge 7 de febrer a les 12 h del migdia al Parc dels Xiribecs d’Amposta. Es recomana anar-hi de color blau per simular la riuada de gent que es mobilitza en defensa del riu i en contra de la injustícia que suposa l’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que farà que el Delta desaparegui.

L’Ebre sense cabals és la mort del Delta!

Moció Plataforma Defensa Ebre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s