Un altre banc és possible. Vine a remenar la pasta!

Cartell moguda gran color.png

El sistema capitalista actual ha incrementat les diferències entre la ciutadania. Recentment s’han publicat dades esfereïdores que exemplifiquen aquesta desigualtat creixent: segons dades d’Oxfam Intermón el català més ric posseeix tanta riquesa com les 155.000 famílies més pobres, el patrimoni de les persones més riques ha augmentat un 34% el 2015 i l’1% més ric de la població mundial té més diners que el 99% restant.

Les entitats financeres convencionals alimenten aquesta cruenta realitat perquè es basen en un sistema especulatiu que té com a única prioritat la màxima rendibilitat sense tenir en compte on s’inverteixen els diners, és a dir, la fi justifica els mitjans.

La banca ètica és similar en estructura i funcionament a la banca tradicional però la seva gran diferència és en l’ús del diner. No busca la màxima rendibilitat a qualsevol preu sinó que funciona amb criteris ètics positius, es a dir, es basa en el benefici social i mediambiental. La banca ètica no promou l’economia especulativa, no inverteix en borsa i les inversions que realitza té condicionants positius, inverteix en generació de llocs de treball, en educació, cultura i en la protecció del medi ambient.

Els principis de la banca ètica són comuns amb els que promovem des de Decideix Llorenç: compromís social, coherència, participació, transparència i implicació. És per això que us volem fer partícips d’aquesta proposta pel nostre municipi. El proper dissabte 30 de gener a partir de les 10 del matí et convidem a que vinguis a la Rambla i remenis la pasta. Vine i decideix amb quina banca vols que realitzi les operacions financeres el nostre Ajuntament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s