Decideix Llorenç presentem una moció per elaborar un Pojecte Educatiu de Poble

Difusió projecte educatiu de poble

La societat en què vivim, amb nous horitzons i noves exigències, posa en el nucli de les accions de transformació social l’educació. Cada vegada es fa més necessària una cultura educativa equitativa, respectuosa, exigent, responsable, inclusiva i oberta per assolir un gran objectiu social: l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

Però els centres educatius no ho poden fer sols i no poden esdevenir els únics agents de transformació social. Més que mai sorgeix la necessitat d’una acció coordinada entre els diferents agents socials que actuen al poble en benefici de tots els nois i noies.

L’escola és molt potent però no és omnipotent. Cal una acció educativa conjunta i complementària entre la tasca familiar, els centres educatius públics i tots els altres agents educatius del poble, a partir d’uns objectius compartits i d’una actitud basada en el compromís, la participació, el treball i l’aprenentatge en xarxa.

Entenem com a agents educatius del poble indispensables per participar en l’elaboració del Projecte Educatiu de Poble a l’Escola Les Cometes, la Llar d’Infants Nieró, l’IES Coster de la Torre, així com les AMPA corresponents, entitats d’educació en el lleure com Patuleia, el Casal d’Estiu i l’Agrupament Escolta Els Xarel·los, els diferents clubs d’esports del poble, la Coral Infantil Rossinyols, l’Escola de Música Contrapunt, La Cumprativa i El Centre.

Aquest projecte educatiu de poble vol esdevenir una proposta de cooperació educativa dins del municipi, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

Els reptes de futur cada vegada fan més necessàries persones amb altes capacitats professionals i capaces de conviure en pla d’igualtat, des del respecte a la diferència per construir conjuntament nous espais de ciutadania i afrontar, amb creativitat i responsabilitat, els reptes del futur immediat.

En una comarca on tenim l’índex més alt d’atur i el nivell més baix de formació cal que ens posem a treballar en l’aspecte educatiu. Cal construir un Pla Educatiu de Poble per aconseguir aquest èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la tan anhelada cohesió social.

Fa falta tot un poble per educar un sol nen.

Moció Projecte Educatiu Poble

2 pensaments sobre “Decideix Llorenç presentem una moció per elaborar un Pojecte Educatiu de Poble

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s