Crònica de la xerrada d’Stop Mare Mortum sobre els refugiats.

20151108_123854

El proppassat diumenge 8 de novembre, a la Casa de Cultura de Llorenç, hi va haver la xerrada “Resposta a la crisi del refugiats. Què podem fer com a poble?” a càrrec de Toni Borrell, portaveu de la plataforma Stop Mare Mortum. A l’acte hi van assistir més de 50 llorencencs i comptava amb el suport de l’organització Amics del Poble Saharaui del Baix Penedès i de les agrupacions polítiques municipals de Decideix Llorenç, Esquerra Republicana i Partit Socialista.

La xerrada va començar amb una introducció sobre què s’entén per refugiat i quines feines s’estan duent a terme des de la plataforma Stop Mare Mortum. Després d’aprofundir més en el tema es va posar sobre la taula com un poble com Llorenç pot solidaritzar-se amb un drama humà d’aquestes magnituds. La plataforma Stop Mare Mortum recull totes les mesures a prendre en una moció que ja ha estat presentada a molts pobles catalans. La moció consisteix en formar part de la Xarxa de Municipis Acollidors, facilitar l’empadronament a aquelles persones residents al municipi, instar al govern espanyol i català a treballar a favor de l’acollida de refugiats, elaborar un pla d’acollida municipal (o comarcal), definir quin suport pot oferir el municipi i treballar en la sensibilització dels ciutadans del municipi. Al final de la xerrada hi va haver torn de preguntes i intercanvi d’opinions.

Decideix Llorenç va presentar aquesta moció que proposa Stop Mare Mortum al Ple Ordinari del proppassat 5 d’octubre i, davant la nostra sorpresa, el grup CDC va votar-hi en contra, impedint així que es pogués aprovar. L’endemà, l’alcalde va fer públic un comunicat a tots els grups municipals explicant que volien reconsiderar la seva posició i instant-nos a sotmetre la moció a votació de nou. Immediatament vam respondre el comunicat expressant la nostra satisfacció i sol·licitant buscar fórmules alternatives per agilitzar la decisió.

Davant la manca de resposta, vam aprofitar una reunió celebrada el 26 d’octubre per sol·licitar que s’inclogués de nou la moció en l’ordre del dia del següent ple, que es celebrava el 2 de novembre. Malgrat se’ns va assegurar que s’inclouria en aquest ple, no va ser així. I no tan sols no es va inclouore la moció, sinó que ara, un mes més tard de la presentació de la moció, se’ns informa des de CDC que no tenen cap intenció de votar-hi a favor, ja que han de reconsiderar –un cop més- la seva posició.

La moció d’Stop Mare Mortum ha estat aprovada a tots els municipis de Catalunya on s’ha presentat menys en el cas del nostre poble.

20151108_124000 20151108_123921 20151108_123841 20151108_123812

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s