Decideix Llorenç presentem dues mocions de suport als encausats del Vendrell i del cas Expert

imatge encausats

Les últimes mocions presentades per Decideix Llorenç responen a la solidaritat amb dos casos d’abús policial i injustícia del sistema judicial. Són casos que afecten persones de la comarca, i en què es produeixen vulneracions de drets individuals i col•lectius com la llibertat sindical, el dret a manifestació i la llibertat d’expressió. No podem restar impassibles davant aquestes situacions, per aquest motiu hem presentat les dues mocions següents:

La primera moció pretén donar suport als encausats en el cas Expert (Moció Cas Expert). El passat 9 de juliol quatre treballadors de l’antiga empresa Expert Polymere de L’Arboç i dos assessors sindicals van ser citats a declarar al jutjat penal número 2 de Tarragona, per uns fets ocorreguts l’any 2004, arran d’una càrrega de la Guàrdia Civil durant un conflicte laboral en l’empresa. La Fiscalia els reclama penes d’entre tres i quatre anys de presó, així com multes al voltant dels 3.000 euros. Han transcorregut més d’onze anys, i tant per la dilació del procés com pel que pot significar per les persones represaliades, és necessari donar a conèixer els fets i expressar el recolzament públic.

En aquest cas, els grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP ja van trametre, d’urgència, una petició a la Comissió d’Interior del Parlament per votar un resolució de suport als encausats i sol•licitar l’arxiu de la causa.

La segona moció també té com a objectiu donar suport a uns encausats. Aquest cop, del Vendrell (Moció Cas Encausats). El 29 de març de 2012, tres joves del Vendrell van participar a la multitudinària manifestació que es va celebrar a Barcelona amb motiu de la Vaga General on es denunciaven la precarietat dels drets socials i laborals, així com les retallades, la reforma laboral i l’amnistia fiscal. Enmig dels aldarulls, aquests tres joves van ser detinguts quan tornaven cap a casa seva, sense donar-los cap explicació i sense que haguessin fet res que motivés la detenció. Van estar tres dies detinguts, i uns mesos més tard, la Fiscalia de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, van presentar escrit d’acusació on els acusaven, sense proves, de cremar un contenidor i pintar en tres establiments comercials. Per aquests fets els demanen 6 anys i mig de presó per a cadascun d’ells i una multa de 8.640 €.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s