Decideix Llorenç presentem una moció perquè l’Ajuntament s’adhereixi a la Xarxa de Municipis Acollidors

welcome refugees

Tal i com hem explicat els darrers dies al proper ple presentarem un seguit de mocions. La tercera Moció Xarxa de Municipis Acollidors que presentem fa referència a la dramàtica situació d’arribada de refugiats a casa nostra. Proposem que Llorenç faci un pas endavant en les polítiques municipals de denúncia, solidaritat i acolliment. Malgrat que som un poble petit i els nostres recursos són limitats, creiem que hem de fer un esforç i que tenim l’obligació moral d’intentar ajudar i pal•liar el patiment d’aquelles persones que ara ho necessiten.

En aquest sentit, proposem que des de l’Ajuntament s’insti als governs català i espanyol a millorar les polítiques d’asil, i alhora, que l’Ajuntament de Llorenç s’adhereixi a la Xarxa de Municipis Acollidors i posi a disposició d’aquesta les infraestructures i serveis per a poder acollir refugiats al nostre municipi d’una manera digna.

Volem afegir dues reflexions.

Som conscients que aquestes mesures que presentem tenen un caràcter merament pal•liatiu i que no aborden l’arrel del conflicte que provoca la fugida d’aquestes persones de la seva terra. Però també creiem que davant de la necessitat urgent de totes aquestes persones no podem excusar-nos en raonament evasius, i per tant és ara i aquí que hem de respondre. Aquesta resposta solidària, per tant, haurà de tenir una segona part d’acció que abordi les causes d’aquesta crisi humanitària i d’altres. Incloure el 0’7% dels pressupostos municipals per a l’ajuda al desenvolupament, denúncies formals al govern espanyol per la venda desbocada d’armament,… seran mesures que proposarem en propers plens.

També volem assenyalar que, de la mateixa manera que els refugiats que fugen de conflictes bèl•lics, també han de ser mereixedores de la nostra solidaritat les persones migrades per motius econòmics o socials. Tan maten les armes com la gana. És per això que des de Decideix Llorenç ens comprometem a treballar també per a encarar, amb humilitat però amb determinació, l’arribada de persones migrades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s