Decideix Llorenç presentem dues mocions per impulsar la participació ciutadana

logo decideix-ho tot

Dues de les mocions que Decideix Llorenç proposem per ser incloses a l’ordre del dia del proper Ple Municipal ordinari que se celebrarà el dilluns 5 d’octubre estan incloses en el marc de la participació ciutadana. En campanya electoral ja vam deixar clar que una de les nostres prioritats com a grup és capgirar el sistema de prendre decisions del nostre Ajuntament. El terme polític “de baix cap dalt”, que tantes vegades hem sentit repetir als representats de la CUP, no són ni paraules buides ni molt menys utòpiques. Per tots són ben coneguts els canvis profunds que està experimentant la societat i cada vegada més ciutadans demanem quelcom més que la pura formalitat d’anar a votar un cop cada quatre anys. I és que el model que proposem no és cap invent de Decideix Llorenç, sinó una proposta basada en l’experiència d’altres municipis en aquest camp i amb un llarg camí recorregut.

Valorem molt positivament les propostes de participació ciutadana que totes les forces polítiques duien en els seus respectius programes electorals. És per això que els emplacem a que entre totes i tots decidim, conjuntament amb la ciutadania, quin Llorenç volem per al futur.

La primera moció Moció Pla Director de Participació Ciutadana proposa elaborar un Pla Director de Participació Ciutadana que impulsi la democràcia directa en el nostre municipi. Aquests plans elaboren un anàlisis de la situació actual al municipi en matèria de participació ciutadana, indiquen les necessitats detectades i concreten els objectius on s’ha d’incidir i destinar recursos humans i econòmics. Comporta la necessitat de dotar-se dels corresponents reglaments que permetin ordenar i articular els òrgans i mecanismes de participació. Per ser conseqüents amb l’objectiu d’aquest pla, aquest ha de ser elaborat de forma conjunta entre representants polítics, entitats i ciutadania.

La segona moció Moció Consultes grans inversions pretén convocar consultes vinculants en el cas d’aprovació d’inversions municipals de més de 100.000 €. Independentment de l’elaboració del Pla Director de Participació Ciutadana, creiem que cal dotar el nostre poble d’aquesta eina participativa. No pot ser que la decisió de construir grans infraestructures o d’efectuar grans inversions, que afectaran de forma directa a moltes generacions de ciutadans, recaigui únicament en l’Equip de Govern de torn, sigui quin sigui el seu color polític. Per això proposem realitzar una consulta vinculant quan la despesa sigui superior a 100.000 €.

Properament anirem compartint i explicant totes les mocions proposades.

Dret a decidir-ho tot!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s