Decideix Llorenç presentem 5 mocions al proper Ple Municipal

ple municipalEl proper dilluns 5 d’octubre se celebrarà un Ple Municipal ordinari a la sala de plens de l’ajuntament de Llorenç del Penedès, en el qual hi esteu totes i tots convidats. Tan bon punt disposem de l’ordre del dia amb els punts a debatre els compartirem al bloc i a les xarxes socials, com fem sempre.

Decideix Llorenç, amb la clara voluntat d’omplir de contingut i de debat enriquidor els plens, hi presentem 5 mocions perquè siguin incloses a l’ordre del dia:
Moció per elaborar un Pla Director de Participació Ciutadana que impulsi la democràcia directa en el nostre municipi.
Moció per convocar consultes vinculants per l’aprovació d’inversions municipals de més de 100.000€.
Moció d’adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors.
Moció de suport als encausats del Vendrell durant la vaga general.
Moció de suport als encausats del cas Expert.

Properament publicarem els texts íntegres de les mocions i anirem explicant i aclarint qualsevol dubte relacionat amb les mocions presentades.

Per clarificar conceptes sobre el funcionament dels plens hem editat un document amb preguntes i respostes que esperem que us sigui útil. Es basa en l’actual sistema de funcionament aprovat per l’Equip de Govern de CiU. Des de Decideix Llorenç apostem per una modernització d’aquest model en què la ciutadania tingui un paper protagonista. Els principals punts de canvi que proposem són els següents:
– Defensem que les celebracions dels plens ordinaris siguin mensuals malgrat la llei proposi que siguin trimestrals. A més, proposem la realització de plens monotemàtics per poder aprofundir en el debat de temes concrets.
– Apostem per un debat obert, respectuós i sense la limitació del marc legal de les competències municipals. L’educació, la sanitat o el benestar social no han de quedar exclosos dels plens municipals.
– Defensem que s’obrin torns oberts de paraula un cop finalitzades les sessions dels plens, per tal que la ciutadania i les entitats assistents puguin fer els comentaris o les preguntes que considerin pertinents.
– Creiem que els plens s’han de retransmetre en directe a Internet per facilitar l’accés a la informació i fomentar la transparència. Actualment l’Equip de Govern grava en vídeo els plens i les cintes es poden veure a la Biblioteca Municipal.
– Creiem que les actes dels plens han de ser molt més visibles, no n’hi ha prou amb penjar-les al taulell d’anuncis. Per això hem editat El Ple al Carrer, un document que pretén apropar els plens a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer allò que s’hi debat i les posicions que pren cada formació política.
Qui té la informació té el poder!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s