2n diàleg: repensem el territori, amb Lluc Torcal, Pare Prior del monestir de Poblet

Lluc Torcal, Pare Prior del Monestir de PobletEl passat 12 d’abril vam fer el segon diàleg, en aquesta ocasió centrat en les polítiques mediambientals. Vàrem tenir el plaer de comptar amb la participació d’en Lluc Torcal, físic, filòsof, teòleg i Pare Prior del monestir de Poblet.

La presentació va estar centrada en la història recent del monestir de Poblet, on després d’un període de reflexió sobre el seu impacte mediambiental, decideixen abordar-lo sense por ni complexes. La bateria d’accions i inversions que ha fet la comunitat de Poblet és digna de menció.

Sense entrar en el detall de les accions empreses, de l’exposició en vam treure diverses conclusions:

  • El trosset de la història que ens ha tocat viure no ens permet, com a societat, abstenir-nos de la nostra responsabilitat mediambiental.
  • La resignació no pot formar part del nostre vocabulari. Per difícils que siguin els reptes mediambientals, no podem deixar d’abordar-los.
  • Com a societat no ens podem quedar paralitzats per la por al canvi. Sabem que en els propers anys haurem de promoure noves formes de fer i de pensar, tant a nivell tècnic, econòmic com social. La innovació ha d’estar integrada a l’ADN de la societat llorencenca.
  • Els canvis estructurals d’una societat passen necessàriament per un ampli consens. El monestir de Poblet, on les grans decisions es prenen assembleàriament, n’és un magnífic exemple a seguir.Segon diàleg: repensem l'entorn

En definitiva, el testimoni del monestir de Poblet és un referent on emmirallar-se, i que ens ha de servir com a exemple per a la planificació de les polítiques ambientals del nostre poble.

Per veure la xerrada:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s